Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande

Gunnar Hagman, Skanska Sveriges tidigare vd, ny styrelseordförande i WA3RM AB

WA3RM AB utser Gunnar Hagman till ny styrelseordförande

WA3RM AB:s styrelse har idag utsett Skanska Sveriges tidigare vd Gunnar Hagman till ny arbetande styrelseordförande. Gunnar har sedan våren 2023 varit ledamot av WA3RM AB:s styrelse men tar nu steget till ordförande. Som arbetande styrelseordförande i WA3RM kommer Gunnar Hagman att fokusera på WA3RMs fortsatta expansion,.

atNorths datacentercampus, DEN02, kommer att ha en initial kapacitet på 250 MW och restvärmen från anläggningen kommer att återvinnas tillsammans med WA3RM, som en del av en toppmodern växthusanläggning för grönsaksproduktion.

WA3RM i partnerskap med atNorth för återanvändning av överskottsvärme från danskt datacenter för ansvarsfull grönsaksproduktion i växthus

Tillsammans med atNorth planerar WA3RM att utveckla ett nytt stort projekt i Varde kommun på den danska västkusten. Datacentercampuset kommer att ha en initial kapacitet på 250 MW och restvärmen från anläggningen kommer att återvinnas tillsammans med WA3RM, i en toppmodern växthusanläggning för grönsaksproduktion. Det totala området för datacenter- och växthusprojektet omfattar 174 hektar.

WA3RM tar in 20 miljoner euro i första stängningen av sin fond

Impact-bolaget WA3RM har säkrat 20 miljoner euro i den första stängningen av WA3RM Regenergy Developer Fund I. Investerare är den danska investmentfirman Selected Group A/S, som planerar att investera ytterligare 30 miljoner euro i fonden. Avsikten med fondens investeringar är att utnyttja industriella restströmmar för att hållbart producera livsmedel i växthus och landbaserat vattenbruk.