Gå direkt till innehåll
Gunnar Hagman, Skanska Sveriges tidigare vd, ny styrelseordförande i WA3RM AB
Gunnar Hagman, Skanska Sveriges tidigare vd, ny styrelseordförande i WA3RM AB

Pressmeddelande -

WA3RM AB utser Gunnar Hagman till ny styrelseordförande

WA3RM AB:s styrelse har utsett Skanska Sveriges tidigare vd Gunnar Hagman till ny arbetande styrelseordförande. Gunnar har sedan våren 2023 varit ledamot av WA3RM AB:s styrelse men tar nu steget till ordförande. Som arbetande styrelseordförande i WA3RM kommer Gunnar Hagman att fokusera på WA3RMs fortsatta expansion, såväl geografiskt som med nya tillämpningar baserade på företagets framgångsrika modell att utnyttja restströmmar från energiintensiv industri för utveckling av storskaliga verksamheter. WA3RM AB:s tidigare styrelseordförande Jacques Ejlerskov kvarstår som vd för WA3RM.

Gunnar Hagman har bred erfarenhet från fastighetsutveckling och byggbranschen. I sitt arbete har han utvecklat nya företag och levererat marknadsledande avkastning. Gunnar har varit involverad i många breda branschinitiativ och har varit styrelseledamot i Sveriges Byggindustrier och Svenskt Näringsliv. Gunnar Hagman har haft ledande befattningar inom Skanskakoncernen i mer än tjugo år varav vd för Skanska Sverige de sista sex åren. Sedan 2023 har Gunnar engagerat sig i företag som bidrar till en nödvändig omställning till en hållbar framtid.

WA3RM har en snabbt växande portfölj av projekt i Skandinavien. Samtliga projekt bygger på att på bästa sätt utnyttja restströmmar från stora energiintensiva industrier, för livsmedelsproduktion eller andra tillämpningar. WA3RM:s första utvecklingsprojekt i Frövi, som värms upp med restvärme från Billeruds näraliggande produktionsanläggning, färdigställdes tidigare i år och det tio hektar stora växthuset producerar nu 8 000 ton tomater per år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Gunnar Hagman, styrelseordförande WA3RM AB

gunnar.hagman@wa3rm.se

+46 706 41 02 86

Jacques Ejlerskov, vd WA3RM AB

jacques.ejlerskov@wa3rm.se

+45 27 12 54 66

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


WA3RM är världsledande inom utveckling och finansiering av cirkulära och biobaserade verksamheter i industriell skala för återvinning av restströmmar. Genom att omvandla outnyttjade restströmmar till användbara och värdefulla resurser bidrar vi till en positiv omställning samtidigt som vi skapar nya gröna arbetstillfällen.

Läs mer på www.wa3rm.se och följ oss gärna på LinkedIn.

Kontakter

Niklas Rydberger

Niklas Rydberger

Presskontakt Kommunikationschef 0735-08 42 88 WA3RM